Circle K

Price Execution Manager

Circle K Sverige är en del av den globala koncernen Alimentation Couche-Tard Inc (Couche-tard) som är ett världsledande servicehandelsföretag med huvudkontor i Laval, Kanada. Mer än 90 000 personer arbetar i koncernen som omfattar ett nätverk med mer än 10 500 enheter i 27 länder. Den svenska verksamheten består av 760 bensinstationer som säljer och distribuerar bensin, diesel, fordonsgas, E85 och HVO100, samt erbjuder snabbladdning för elbilar vid ett flertal stationer. Varje dag besöker 250.000 kunder oss och vi har 3500 anställda med fokus på att göra livet enkelt för dig som kund. Vi är mycket engagerade i klimat- och miljöfrågor och arbetar kontinuerligt med att utveckla nya alternativ för bränsle. Vår vision är att bli Sveriges största destination för snabbladdning.

Rollen

Som Price Execution Manager kommer du ansvara för att driva och genomföra datadrivna initiativ inom strategisk konsumentprissättning. Rollen ingår i Market Development avdelningen i vilken kategori, kommunikation och marknad ingår. Denna gemensamma avdelning ansvarar för butikens försäljning med hjälp av sortiment, kampanjer och prissättning. Avdelningen har ett tydlig fokus på att utveckla och växa serviceaffären, både i stort och smått. Det kan handla om produkt- eller konceptutveckling för att förnya kundererbjudandet på olika sätt, men även om optimering av den befintliga affären.

I rollen kommer du både optimera och utveckla Circle K:s prisprofiler i enlighet med övergripande kategoristrategier. Ett viktigt fokusområde för rollen framöver är även lokal klusterprissättning på bolagets drygt 300 butiker där du som Price Execution Manager är ansvarig för processarbetet på den svenska marknaden. I detta arbete kommer du interagera regelbundet med flera olika delar av organisationen, både Kategori, Marknad, Operations samt bolagets globala team inom Data and Analytics. Detta är en ny och mycket viktig roll där du blir högst delaktig i att driva Circle K:s strategi mot att bli mer data och analysdrivet företag.

Övergripande ansvar

  • Driva kontinuerliga prisuppdateringar
  • Expandering av ny prisstrategi samt kontinuerlig uppdatering av befintlig strategi
  • Processförbättringar inom pris-, sortiment och kampanjstrategi
  • Utvecklingsprojekt inriktade på sortiment och pris

Erfarenhet

  • Relevant akademisk utbildning.
  • Minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet inom strategiskt och operativ prissättning från FMCG-bolag.
  • God förståelse och erfarenhet av både analys kopplat till prisoptimering samt projektledning kring tillhörande prisstrategier och processer.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen behöver du ha en god struktur och noggrannhet i ditt arbete. Det är viktigt att du gillar att arbeta med analys samt ser utvecklingsmöjligheter i data och processer. Som person ser vi att du har en god kommunikativ förmåga och au är proaktiv i ditt arbete. Potentialen i rollen ligger mycket i vilka möjligheter du ser och kraften du har att genomföra. Tjänsten kräver även effektiv projektledning, stakeholder management och förmågan att kunna hantera olika typer av personer för att säkra framdrift i alla processer. Detta då tjänsten innefattar samarbeten med allt från internationella analysteam, kategorichefer och stationsmedarbetare.