PostNord Strålfors AB

Manager Product Management

PostNord Strålfors utvecklar och erbjuder kommunikationslösningar som ger företag med många kunder och leverantörer helt nya möjligheter till mer personliga och starkare kundrelationer. Vi erbjuder en digital plattform som möjliggör sömlös kommunikation oberoende av vilken kanal mottagaren efterfrågar. Fokus för arbetet är att skapa en positiv upplevelse för våra kunders konsumenterPostNord Strålfors ingår i PostNord koncernen, den ledande kommunikations- och logistikkoncernen i Norden. PostNord Strålfors har verksamhet i fyra länder och har cirka 700 anställda och en omsättning på drygt 2 miljarder (2019).

Attraheras du av att få arbeta i en dynamisk och snabb föränderlig miljö̈ i ett nordiskt företag som växer och som är ledande inom digital kommunikation? Lockas du av att arbeta med att driva förändring i en ledande roll inom Produkt och Affärsutveckling

Vi söker en driven, strategisk och affärsorienterad Manager till Produkt Management-teamet.

I rollen leder man ett team (totalt ca 10 personer) placerade i Stockholm, Helsingfors och Alingsås, fördelade i tre virtuella funktioner; Product Development, Business Development FI, Technical product mgm. Rollen rapporterar direkt till Head of Strategy and Business Development som i sin tur sitter i Strålfors ledning. Fokus för rollen ligger på taktisk och strategisk utveckling samt ledning för product management-funktionen. Man har ett direkt ledarskapsansvar och ägarskap för teamet såväl som ett betydande indirekt ledarskapsansvar mot operations, försäljning och IT-utveckling. Utöver att leda och utveckla teamet kommer man även att, i nära samarbete med sin chef, jobba utåt i organisationen med att driva den fortsatta transformationen. Ytterligare en viktig del i rollen handlar om att sätta upp arbetssätt, processer och strukturer kring hur vi arbetar med produktutveckling.

Låter det här intressant? Då kan det här vara rätt utmaning för dig!

Huvudsakliga ansvarsområden

 • Leda och utveckla Product Mgm metod och arbetssätt tillsammans med Head of Strategy & Business Development.
 • Jobba tätt tillsammans med Head of Strategy & Business Development med att utveckla strategi och strategiska initiativ på lokal och nordisk nivå.
 • Äga och säkerställa ”excellence” i kärnan av product management och inom sälj-support-processer, vilket inkluderar produktutveckling, pris/avtal, solution design etc.
 • Övergripande ansvarig för teknisk och kommersiell produktdokumentation tillsammans med nordiska Product Managers.
 • Äga och driva road mapen för Product development samt ansvara för genomförande baserat på underlag från Product mgm, kund case och affärsutveckling.
 • Sätta budget och affärsplan för funktionen.
 • Leda och utveckla teamet.

Vi vänder oss till dig som har

 • Minst tre års erfarenhet av ledande positioner samt erfarenhet av att utveckla medarbetare eller likvärdig erfarenhet från andra typer av roller.
 • Minst fem års erfarenhet och bevisat ”track record” och erfarenhet inom området (product,, affärsutveckling, etc.).
 • Akademisk utbildning inom relevant område (Ledarskap, IT, teknik etc).
 • Bakgrund och erfarenhet från IT/tech-tunga industrier som t ex finans, media, telekom, software etc.
 • Mycket god erfarenhet av en eller fler av följande områden: Product management, Business Development, Management consulting, Strategy.
 • God förmåga att balansera en strategisk förmåga med ett ansvar på taktisk nivå.
 • God förståelse för definierade affärsstrategier och trender inom teknik och marknad samt omvandla det till roadmaps och planer kopplat till produkter
 • Flytande i engelska i såväl tal som skrift.
 • God kommunikatör, med stor vana presentera, leda workshops, etc. mot viktiga stakeholders internt som externt

Som person har du ett brinnande intresse för affärs- och produktutveckling och trivs i ett sammanhang som präglas av konstant förändring och utveckling. Du är trygg i din ledarroll och gillar att samarbeta brett i en organisation och är bra på att bidra med kompetens, tankar och idéer. Vidare ser vi att du är prestigelös och har en mycket god kommunikativ förmåga. Du är strukturerad och handlingskraftig och räds inte att kavla upp ärmarna när det behövs. Du har en god problemlösningsförmåga samt är van vid att arbeta både självständigt och i team.

Vi erbjuder dig en inspirerande och kreativ miljö med erfarna kollegor på ett nordiskt företag som är ledande på marknaden för digitala kommunikationslösningar. Flera av våra kunder är marknadsledande inom sina områden på den Nordiska marknaden. Du kommer att ställas inför utmaningar som är både stimulerande och lärorika.