Byggfakta Group

Project Manager

Byggfakta Group förädlar och säljer händelsebaserad B2B-information främst inom sektorerna bygg och fastighet. Byggfakta Group är verksamt i Norden och delar av Europa, bl.a. Schweiz, Portugal, Spanien, Tjeckien och England med kända varumärken som Byggfakta, Vortal, Olmero, NBS, Glenigan mfl. Konceren ger även ut ett flertal B2B-magasin som produceras av dotterbolagen Svenska Media Docu, bl.a. byggbranschens ledande nyhetstidning Byggvärlden.

Har du gedigen erfarenhet av att leda komplexa och kommersiella integrationsprojekt och driva förändringsprocesser? Är du en stark kommunikatör och en doer? Då är du kanske den vi letar efter!

Det här är en ny roll i bolaget och vi söker en projektledare som kan driva komplexa internationella integrationsprojekt. Du kommer att vara ansvarig för att förverkliga uppsatta mål och ha det övergripande ansvaret för olika typer av integrationsprojekt. Byggfakta Group har förvärvat flertalet intressanta bolag och med det fått en mycket spännande produktportfölj. Det är ett europeiskt uppdrag där du kommer att vara med och anpassa och integrera bolagets olika produkter och maximera affärsnyttan på alla marknader som Byggfakta Group verkar på. Du rapporterar till koncernens COO och parallellt med streckad linje till relevanta landschefer. Du utgår ifrån bolagets Stockholmskontor som ligger vid Mörby Centrum (möjlighet finns även för placering i Ljusdal eller Hudiksvall). Det kommer att krävas en del resor i arbetet.

Dina ansvarsområden

  • Leda, fördela och följa upp arbetet både internt inom projektgruppen men även externt av leverantörer och samarbetspartners
  • Skapa och upprätthålla såväl externa som interna relationer med kunder, konsulter och myndigheter samt internt samverka med övriga funktioner inom bolaget
  • Kommunicera och rapportera projektstatus till relevanta intressenter samt ansvara för att de har rätt information
  • Skapa strategier för att utveckla, driva och följa upp integrationsplanerna tillsammans med relevanta stakeholders

Din bakgrund

  • 5+ års erfarenhet av projektledning av integrationsprojekt och förändringsprocesser gärna i en internationell miljö
  • Meriterande med relevant akademisk examen
  • Van att arbeta med projektplaneringsverktyg
  • Du kommer med fördel från konsultsidan gärna även med erfarenhet av PMO-arbete i linjen

Du är en jordnära person med båda fötterna på jorden och har en doer personlighet. Du tycker om att arbeta strategiskt och är van att hantera olika kravbilder från flera intressenter. Du drivs av att arbeta mot uppsatta mål och av att säkra en framdrift i projekten. Du har ett tekniskt intresse och har lätt för att förstå helheten. Du tycker om att samarbeta, leda och engagera medlemmar i projektorganisationen. Uppdraget kräver en god kommunikativ förmåga och du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska både i tal och skrift.