KICKS Kosmetikkedjan AB

Human Resource Business Partner

KICKS är Nordens ledande skönhetskedja och erbjuder ett helhetskoncept inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Med välutbildade skönhetsexperter i 250 butiker i Sverige, Norge och Finland och en modern omnikanalslösning, där fysisk butik och e-handel är integrerat, erbjuder KICKS personliga och inspirerande skönhetstjänster och runt 25 000 produkter från 300 varumärken. KICKS har flaggskeppsbutiker i Stockholm, Göteborg, Oslo och Malmö och är en del av Axel Johnson-koncernen. 

Human Resource Business Partner

Tillsammans med KICKS söker vi en senior HRBP med erfarenhet inom Detaljhandeln som tycker om att arbeta självständigt med både operativa och strategiska frågor.

I rollen kommer du att arbeta med ungefär hälften av butiksbeståndet i Sverige, ca 70 butiker. Du och din kollega, som ansvarar för de övriga butikerna, arbetar tillsammans i många frågor, både i det dagliga arbetet men även i de mer långsiktiga frågorna. HR-funktionen samarbetar med Norge och Finland inom vissa områden och viss del av din tid kommer du behöva fokusera på mer strategiska frågor som sträcker sig över samtliga våra verksamhetsländer. Det är därför viktigt att du gärna tar dig an även de större frågorna och drivs av att utveckla och förbättra vår avdelning och vårt företag.

Du är placerad vid vårt huvudkontor i Stockholm som erbjuder inspirerande lokaler, med ett härligt team som samarbetar nära Payroll, Learning & Development och Sales Operations. KICKS erbjuder ett roligt och spännande jobb där HR-funktionen ständigt försöker förnya och förbättra HR-processer och verktyg. Förändring hör till vardagen på KICKS och vi vill självklart att du delar den uppfattningen!

Övergripande ansvar

 • Jobba operativt med att stötta dina butiker i både dagliga och långsiktiga personal-/HR-relaterade frågor.
 • Löpande jobba med större strategiska initiativ inom HR-funktionen som ämnar att utveckla och effektivisera det dagliga arbetet i butik samt övriga interna processer.
 • Tätt samarbete med övriga delar av HR-funktionen (Payroll samt Learning & Development) över de olika länderna där man kontinuerligt jobbar för att förbättra avdelning och företaget.

Erfarenhet

 • Du har relevant vidareutbildning inom HR-relaterade frågor.
 • Du har +5 års relevant erfarenhet av liknande roll inom Detaljhandeln.
 • Du har mycket god erfarenhet inom arbetsrättsliga frågor kopplat till retail, varifrån du har kunskaper och erfarenhet av att agera i fackliga frågor såsom t ex förhandlingar.

Personliga egenskaper

 • Den här rollen kräver att du är social, engagerad, tycker om att ge service och är lyhörd för de ledare du arbetar med samtidigt som du har förmågan att prioritera och vägleda i frågeställningar kring olika HR-relaterade områden.
 • Du är lösningsorienterad, flexibel och vågar ta beslut inom ditt ansvarsområde.
 • Arbetet kräver att du är strukturerad och tydlig, och tar gärna initiativ för att komma framåt.
 • Du är naturligt lugn, har pondus och en orädd inställning till att involvera dig i utmanande frågeställningar.
 • I kombination med att du är en hjälpsam och omtänksam individ måste du även ha förmågan att kunna informellt styra och leda andra på ett smidigt sätt.
 • Vi ser även att du är digitalt orädd och känner dig trygg i att använda IT-system för att effektivisera ditt arbete.