Spendrups Bryggeri AB

Chef E-commerce

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 1 100 medarbetare och omsätter cirka 4 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, OMAKA och Hellefors Bryggeri. Läs mer om oss på www.spendrups.se

Spendrups är på en spännande digitaliseringsresa där E-handeln är ett högt prioriterat utvecklingsområde! Vi har en tydlig målbild att skapa framtidens e-handelsupplevelse för våra kunder inom Restaurang och Systembolaget genom stort fokus på kundupplevelsen. Hos oss på Spendrups, Sveriges ledande bryggeri, får du jobba med fantastiska produkter och passionerade kollegor som gillar att lyckas tillsammans och ha roligt ihop längs vägen.

Ansvar och huvudsakliga arbetsuppgifter

Som chef för E-commerce blir du övergripande ansvarig för att utveckla försäljningskanalen till att bli en fullfjädrad kommunikationskanal som skapar mervärde för våra kunder. Du får en nyckelroll i vårt fortsatta arbete med att ta den digitala affären till nästa nivå och med stort fokus på hela den digitala kundresan leder du arbetet med att vässa vårt erbjudande inom försäljningsdivisionen. E-handelsteamet består av fyra drivna och positiva medarbetare som du coachar och leder genom närvaro och engagemang. För att vår e-handel ska ge kunden den bästa helhetsupplevelsen i kontakten med Spendrups är det avgörande att du samarbetar nära och driver projekt med intressenter både inom och utanför organisationen.

Rollen omfattar bla att:

 • Ansvara för den digitala försäljningskanalen och kundupplevelsen från intresse till köp.
 • Ansvara för plattformens design, innehållsproduktion, nyhetsbrev och erbjudanden.
 • Ansvara för att utvärdera och säkerställa löpande utveckling av e-handelsplattformen samt effektivt kravställa mot och samarbeta med interna och externa parter såsom marknad, IT, sälj och externa samarbetspartners.
 • Identifiera framgångsfaktorer, sätta mål och säkerställa den strategiska planen.
 • Analysera och följa upp e-handelns uppsatta KPI:er kopplat till försäljning och andra viktiga parametrar.
 • Ansvara för divisionens erbjudandepresentationer både digitalt och i tryck.

Rollen tillhör försäljningsdivisionen för Restaurang och Systembolaget och du rapporterar till Chef Affärsutveckling med placering på Spendrups huvudkontor i Vårby. Under nästa år planeras flytt närmare centrala Stockholm.

Tidigare erfarenhet & kvalifikationer

 • Erfarenhet av att framgångsrikt driva och utveckla e-handelsförsäljning med stort fokus på kundupplevelsen – customer journey mapping och UX. Har du arbetat B2B ser vi det som meriterande.
 • Ca 5 års erfarenhet som ledare, med fördel erfarenhet av att leda i förändring.
 • Mycket god förståelse för och erfarenhet av Martech, Google Analytics och/eller andra mätverktyg.
 • Erfarenhet av ledande PIM- och CRM-system.
 • Relevant akademisk utbildning, gärna inom företagsekonomi eller liknande.
 • Hög analys- och problemlösningsförmåga – van att omsätta dataanalyser till affärsnytta.
 • God stilistisk förmåga.
 • Svenska och engelska i tal och skrift.

Personlighet

Vi söker en trygg, målmedveten och engagerad ledare med ett tydligt kommersiellt fokus som triggas av utmaningar och av att skapa framgångsrika affärer. Du har gedigen erfarenhet av att arbeta med kundbeteenden online, vet vad som bygger värde och lojalitet och har en naturlig fallenhet för att kommunicera det och få med dig andra på resan. Du är initiativtagande och van att driva ditt eget arbete men har också lätt för att samarbeta med andra på ett prestigelöst och flexibelt sätt. Som person är du lyhörd och kommunikativ och bidrar med energi och en positiv attityd till personer i din omgivning.

Om Spendrups

På Spendrups vill vi stolt kunna jämföra oss med de bästa i världen i allt vi gör. Det gäller de produkter vi lanserar och de relationer vi bygger, hur vi agerar i nuet och hur vi satsar på sikt. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass. Som medarbetare på Spendrups har du en viktig roll i vår gemensamma strävan och vi ser gärna att du identifierar dig själv med våra värderingar: Stolthet, Äkthet, Nyskapande och Handlingskraft.