Telia Finance AB

Product Manager Leasing

Telia Finance är ett fristående bolag som agerar finansieringspartner åt Telia Company och dess kunder på den nordiska marknaden. Detta ger Telia Finance möjlighet att erbjuda innovativa och konkurrenskraftiga finansieringslösningar för både konsument och företagskunder i Norden. Telia Finance vill helt enkelt göra det möjligt för alla Telias kunder att hitta precis rätt finansieringsform när de väljer att investera i telekomrelaterade produkter och lösningar från Telia Company.

Product Manager, Leasing

I dagens snabbrörliga affärsvärld blir det allt viktigare att enkelt kunna erbjuda innovativa och trygga kundupplevelser vid varje köp. Telia Finance erbjuder smartare finansieringslösningar som ger större flexibilitet för deras kunder att köpa de saker som de önskar och behöver, utan begränsningar. Finansiering är en naturlig del av Telia Companys erbjudande och deras produkter och erbjudanden är därmed en viktig komponent. Dom söker nu en resultatdriven och engagerad Product Manager till deras leasingteam som vill vara med och vidareutveckla affären mot företagsmarknaden.

Om rollen

Som Product Manager kommer du att ansvara för en mix av leasingprodukter, tjänster och erbjudanden där du får ägandeskap för produkten end to end och driver både strategiska och operativa frågor kring fortsatt utveckling. Du arbetar i nära samarbete med utvecklingsteamet, marknad och säljorganisationen i Norden för att skapa ett attraktivt erbjudande och säkerställa en framgångsrik roll-out av produkten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvara för att driva och utveckla leasingprodukten och erbjudanden riktat mot företagsmarknaden.
  • Genom strategiskt och operativt arbete aktivt arbeta för att förbättra kundvärde och lönsamhet.
  • Konkurrent- och omvärldsbevakning – följa och fånga upp marknadens krav i syfte att skapa ett attraktivt erbjudande.
  • Kommunicera produktvärde, fördelar och resultat inom organisationen i syfte att öka försäljning.

Du rapporterar till Chef för Produkt & Innovation och rollen är placerad på Telia Finance huvudkontor i Solna, Arenastaden. Då det här är en nordisk roll kan enstaka resor till deras nordiska kontor förekomma.

Tidigare erfarenhet & kvalifikationer

  • 5+ års erfarenhet som Product Manager i en regulatorisk verksamhet.
  • Erfarenhet av leasingaffären inom finans alternativt från IT branschen.
  • Van att arbeta agilt – kundorienterat och med snabb anpassning.
  • God teknisk förståelse och erfarenhet av att arbeta med och kravställa till utvecklare.
  • Akademisk utbildning eller motsvarande inom ekonomi.
  • Svenska och engelska i tal och skrift.

Personlighet

Telia Finance söker en resultatdriven och kundorienterad doer med tydligt kommersiellt fokus som triggas av utmaningar och av att skapa framgångsrika affärer. Din vilja att uppnå resultat gör att du alltid engagerar dig för att alltid hitta bästa möjliga lösning för de behov som finns.

För att lyckas i rollen behöver du ha en naturlig fallenhet för att involvera, kommunicera och samarbeta med andra på ett ödmjukt och flexibelt sätt. Du är van att självständigt driva ditt eget arbete och att arbeta krossfunktionellt och växlar smidigt mellan strategiska frågor och operativt arbete.

Om Telia Finance

Telia Finance har ca 120 medarbetare och är ett litet bolag i en stor koncern. Dom är snabbrörliga, har en intensiv förändringsagenda och som medarbetare får du stort ansvar och möjlighet att självständigt fatta beslut. Vi lever in en värld i ständig förändring, och Telia Finance tänker inte bara hänga med i utvecklingen – de vill leda den tillsammans med Telia Company. Därför behöver de människor som drivs av att ständigt förändra saker till det bättre för människor, företag och för vårt samhälle.

Välkommen till Telia – Home to your next big opportunity!