OBOS i Sverige

Marknads och Sponsringskoordinator

Medlemsägda OBOS är en av Sveriges största bostadsutvecklare och ägs av sina 500 000 medlemmar i Norge och Sverige. OBOS erbjuder bostäder för alla livets faser i form av villor, kedjehus och flerbostadshus, i städer och på landsbygden. OBOS verkar i Sverige genom varumärkena OBOS, Smålandsvillan och Myresjöhus. Koncernen har omkring 2 500 anställda, varav knappt 1 000 i Sverige i dotterbolagen OBOS Sverige, OBOS Kärnhem och OBOS Nya Hem.

Genom samarbeten utanför den egna organisationen kan OBOS gå steget längre i hållbarhetsarbetet och skapa positiva synergieffekter på samhällsnivå. OBOS satsning på svensk damelitfotboll, genom OBOS Damallsvenskan, satte fokus på jämställdhetsfrågorna inom fotbollen, vilket har visat sig skapa värde för samhället i stort i form av förstärkt hälsa, välbefinnande och inkludering.

OBOS söker nu en utåtriktad och samhällsengagerad Marknads och Sponsringskoordinator med det operativa ansvaret för sponsor- och samarbetsavtal.

Arbetsuppgifter

 • Vara delaktig i arbetet att stärka och utveckla OBOS varumärke och position i Sverige.
 • Följer upp och genomför aktivering av sponsor- och samarbetsavtal, kopplat till budget och mål.
 • Vara delaktig i arbetet om eventuella nya sponsoravtal eller samarbetspartners.
 • Vara på plats när det behövs vid våra event kopplade till våra sponsor- eller samarbetsavtal.
 • Dialog med externa byråer för driva aktiveringen av våra avtal.
 • Ansvarar för administration kring OBOS ger tillbaka.
 • Ansvarar för kommunikation kopplat till våra avtal samt OBOS ger tillbaka, både internt och externt.
 • Beställer och samordnar marknadsmaterial och marknadskommunikation från marknadsavdelningen eller dess leverantörer.

Erfarenhet

 • Minst 3 års relevant erfarenhet med tonvikt på arbete inom sponsorområdet, med dokumenterade resultat.
 • Stor vana i att arbeta med interna samt externa stakeholders.
 • Erfarenhet med att jobba med externa byråer som innebär kontroll på budgetar, planläggning och andra leveranser.
 • Behärskar det svenska och engelska språket väl i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett starkt driv, brinner för projektledning och samhället. 

För att bli framgångsrik i rollen behöver du ha en mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga och trivas i alla möjliga olika sociala sammanhang. Du är en lösningsfokuserad person som är van att fatta snabba beslut och tycker om ett tidvis högt arbetstempo. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och du har därmed god förmåga att hålla ordning på många olika projekt samtidigt. Att ta egna initiativ ser du som en självklarhet samtidigt som du har en mycket god samarbetsförmåga och delar med dig av kunskaper, erfarenheter och information. Vidare ser vi gärna att du är kreativ i att föreslå starka aktiveringsinsatser som bygger på våra strategiska sponsormål. För att trivas i denna roll tror vi även att du har ett brett idrotts och kulturintresse.

OBOS erbjuder

En av de snabbast växande bostadsutvecklarna i Norge och Sverige med uttalade mål att växa i Sverige. Vi satsar dessutom på att medarbetare ska må bra, både i och utanför arbetet, genom att aktivt uppmuntra till exempelvis friskvård och sociala aktiviteter – allt för att skapa en positiv teamkänsla bland våra anställda. Koncernen har varit med och format Sverige i 90 år och även om det är husen som satt sin karaktär på Sveriges samhällen och städer, hade det inte hänt om vi inte hade haft kompetent och ansvarsfull personal. Vi jobbar med mycket frihet under ansvar. Koncernen är i en tid av mycket optimistisk tillväxt och du kommer att ingå i ett framgångsrikt team som jobbar på en marknad med mycket goda och spännande framtidsutsikter.

Tjänsten är placerad i Solna. Du rapporterar till Chef Varumärke & Samhällsansvar.