Billogram AB

Strategic Key Account Manager

På Billogram vill vi revolutionera en bortglömd men stor del av betalindustrin – den återkommande fakturan. För företag vars kunder betalar återkommande eller abonnerar, blir sättet man tar betalt på avgörande för både affären och för relationen till kunderna. Genom att ersätta en föråldrad pappersfaktura med ett digitalt och interaktivt format erbjuder Billogram intelligentare fakturering som gynnar både företag och deras kunder.

För att säkerställa fortsatt framgångsrika relationer med våra största nyckelkunder samt lägga grunden för internationell tillväxt söker vi efter en Strategic Key Account Manager som vill vara med och omdefiniera en industri som har fungerat på samma sätt under lång tid.

Om rollen: 

I rollen som Strategic Key Account Manager på Billogram är du ytterst ansvarig för en portfölj av våra största och viktigaste kunder samt den budgeterade intäkten för dessa. I arbetsuppgifterna ingår att upprätthålla och utveckla relationer med nyckelpersoner, typiskt sett personer i kundens ledningsgrupp samt säkerställa Billograms leverans mot kund. Detta gör du genom att proaktivt utbilda kunderna i vår lösning samt se till att den fungerar som förväntat och i linje med kundens övergripande affärsmål. Utöver det är en viktig del av rollen att expandera Billograms affär genom att maximera kontraktsförnyelse och driva merförsäljning av de spännande funktioner som ligger i vår Product Roadmap.

Som en del av ett mindre team är du både strategisk och operativ i din roll. Du gör allt från att sätta upp processer och skapa specifika kontoplaner för dina kunder till att exekvera på dessa och lösa stora som små problem som dyker upp längs vägen. I samband med vår internationella expansion kommer du även vara delaktig i arbetet med att ta fram strategier för hur vi på bästa sätt kan skapa värde för våra nyckelkunder på nya marknader. 

Billograms produkt utgör en affärskritisk del i våra kunders värdekedja och är komplex till sin natur, varför det är viktigt att du har god affärsförståelse och analytisk förmåga för att lyckas i rollen. Att bli en del av vår kommersiella organisation innebär oändliga möjligheter. Genom att växa med oss påverkar du hur vi hanterar våra kunder, hur vi paketerar vår lösning, i vilken riktning vi utvecklas, men också den totala expansionen och tillväxten av Billogram! 

Vi önskar att du:

  • Har en kandidatexamen inom företagsekonomi eller likvärdigt, masterexamen som t.ex. civilingenjör är ett plus.
  • Har tidigare arbetat som managementkonsult med fokus på kommersiella projekt eller arbetat i en liknande KAM-roll med komplex lösningsförsäljning.
  • Har erfarenhet av att hantera flera olika stakeholders på CXX-nivå. 
  • Har en affärsmässig approach och erfarenhet av att analysera data och arbeta med business case, för att enkelt kunna se och mäta hur Billograms lösning bidrar till kundens framgång och vilket värde som skapas.
  • Känner ett stort naturligt ansvar och ägandeskap för både ditt arbete, Billograms leveransförmåga och för kundernas framgång med oss. 
  • Är en sann relationsbyggare som är van vid att ha kontakt med flera olika stakeholders på alla tänkbara nivåer i våra kunders organisationer.
  • Har en god teknisk förståelse, för att enkelt kunna förstå kundens behov och utmaningar, samt hjälpa till att hitta och föreslå rätt lösningar. 
  • Talar flytande svenska och engelska, önskvärt om du även behärskar tyska. 

Bonus om du även har:

  • Erfarenhet utav betalningslösningar eller andra SaaS-lösningar. 
  • Erfarenhet från tillväxtbolag inom tech.

Vårt erbjudande:

På Billogram kan vi utlova en spännande resa där vi tar oss an nya marknader och växer snabbt! Dessutom får du möjlighet växa i din roll och utvecklas tillsammans med fantastiska kollegor i våra lokaler mitt i centrala Stockholm. Hos oss kommer du aldrig att sakna utmaningar, omväxling och inte minst; att ha kul!

Welcome to the world of Billogram!