OBOS i Sverige

Digital Innehållsproducent

Medlemsägda OBOS är en av Sveriges största bostadsutvecklare och ägs av sina 500 000 medlemmar i Norge och Sverige. OBOS erbjuder bostäder för alla livets faser i form av villor, kedjehus och flerbostadshus, i städer och på landsbygden. OBOS verkar i Sverige genom varumärkena OBOS, Smålandsvillan och Myresjöhus. Koncernen har omkring 2 500 anställda, varav knappt 1 000 i Sverige i dotterbolagen OBOS Sverige, OBOS Kärnhem och OBOS Nya Hem. Tack vare en kommersiellt framgångsrik styrning av verksamheten har OBOS byggt en stark finansiell ställning där vinsterna investeras i fler bostäder. OBOS är även en ledande aktör inom industriellt och hållbart byggande i trä och bygger platsbyggda flerbostadshus i Sveriges större städer. 2020 sålde OBOS 3 633 bostäder, varav 1 516 i Sverige i 152 av landets kommuner.

OBOS söker nu en utåtriktad och driven Innehållsproducent för webb och sociala medier, som vill vara med och fortsätta vår framgångsrika resa genom att bygga trygga och hållbara bostäder för hem och vardagsliv.

Ansvar och arbetsuppgifter

 • Skapa intressant, engagerande och målgruppsanpassat innehåll på OBOS samtliga plattformar, genom bild, text och video, för att öka OBOS synlighet.
 • Planera, följa upp, mäta och utvärdera de aktiviteter som sker på sociala kanaler.
 • Är proaktiv och identifierar relevant innehåll från verksamheten.
 • Jobbar i tätt samarbete med samtliga på marknadsavdelningen och har i uppgift att skapa innehåll utifrån arbete som sker dagligen.
 • Ansvarar för att hålla dialog och svara kunder och intressenter i sociala kanaler.

Erfarenhet

 • Relevant erfarenhet med tonvikt på arbete inom innehåll, storytelling och kundkommunikation.
 • Relevant vidareutbildning inom kommunikation/marknadsföring/media.
 • Erfarenhet från operativt arbetet och målgruppsanpassat innehåll i sociala medier och digitala kanaler.
 • Visuell kompetens, skicklig skribent och är tekniskt kunnig.
 • Van att arbeta i video- och bildredigeringsprogram (Photoshop samt Adobe Premiere/Rush)
 • Intresse för, erfarenhet av och kunskap om att hantera bilder och video, dvs redigera, filma och fotografera.
 • Projektledning.
 • Svenska och engelska är ett krav.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett starkt driv, brinner för innehåll och att få skapa!

För att bli framgångsrik i rollen behöver du ha en mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga och trivas i alla möjliga olika sociala sammanhang. Du är en lösningsfokuserad person som är van att fatta snabba beslut och tycker om ett tidvis högt arbetstempo. Att ta egna initiativ ser du som en självklarhet samtidigt som du har en mycket god samarbetsförmåga i teamet men även över hela organisationen. Du är även en positiv och prestigelös lagspelare som delar med dig av kunskaper, erfarenheter och information.

Vidare ser vi att du har en förmåga att förverkliga idéer i skrift, bild och form.

OBOS erbjuder

En av de snabbast växande bostadsutvecklarna i Norge och Sverige med uttalade mål att växa i Sverige. Vi satsar dessutom på att medarbetare ska må bra, både i och utanför arbetet, genom att aktivt uppmuntra till exempelvis friskvård och sociala aktiviteter – allt för att skapa en positiv teamkänsla bland våra anställda. Koncernen har varit med och format Sverige i 90 år och även om det är husen som satt sin karaktär på Sveriges samhällen och städer, hade det inte hänt om vi inte hade haft kompetent och ansvarsfull personal. Vi jobbar med mycket frihet under ansvar. Koncernen är i en tid av mycket optimistisk tillväxt och du kommer att ingå i ett framgångsrikt team som jobbar på en marknad med mycket goda och spännande framtidsutsikter.

Tjänsten är placerad i Solna. Du rapporterar till Chef Varumärke och samhällsansvar.