Liber AB

Regionsansvarig Key Account Manager

I mer än 120 år har vi på Liber utvecklat läromedel, kurs- och managementlitteratur, tillsammans med de främsta forskarna, författarna och inspiratörerna i näringslivet.Utbildningsbranschen, och vi med den, befinner oss i en digital transformation vilket skapar nya fantastiska möjligheter att utveckla produkter och tjänster som maximerar lärande.Varje dag går vi på Liber till jobbet för att göra skillnad i människors liv, fast beslutna att leda utvecklingen inom utbildning och därmed bidra till ett Sverige där alla lyckas med sina studier. Vi står för likvärdigt lärande, där alla ska ha samma förutsättningar att utveckla kunskap, oavsett bakgrund.En Liberprodukt ska underlätta lärandet, locka till nyfikenhet och utmana läsaren att ställa nya frågor. När vi tillsammans förädlar idéer, forskning och kunskap till högkvalitativa produkter, tryckta som digitala, bidrar vi till ett demokratiskt och öppet samhälle. Och till kunskap som gör skillnad. Vi är medlemmar i branschorganisationerna Läromedelsföretagen och Swedish Edtech Industry. Liber är en del av den europeiska gruppen Infinitas Learning, som är ett av Europas ledande utgivningsföretag. I koncernen ingår, förutom Liber, också Noordhoff Uitgevers (Nederländerna) och Plantyn (Belgien) och IL Tech. Infinitas Learning ägs av NPM Capital.

Utbildningsbranschen, och vi med den, är i en digital transformation som skapar nya fantastiska möjligheter att utveckla produkter och tjänster som maximerar lärande.

Vi på Liber går till jobbet varje dag för att göra skillnad i människors liv. Vi är fast beslutna att leda utvecklingen inom utbildning och därmed bidra till ett Sverige där alla lyckas med sina studier.

Liber är ett av Sveriges största läromedelsföretag och är en del i den europeiska gruppen Infinitas Learning med systerbolag i Holland och Belgien. Genom samarbete både med de främsta forskarna och författarna och skalfördelarna av att ingå i en koncern, erbjuder vi läromedel, kurslitteratur och managementlitteratur i tryckt bokform och digitala lösningar i absoluta toppklass.

Uppgifter och ansvar:

Drivs du av affärer? Är du lyhörd och relationsskapande? Är du van att driva ditt arbete självständigt och med inställningen att allt är möjligt? Har du dessutom erfarenhet av utbildningsbranschen – även om det inte är ett krav – då kan jobbet som Key Account Manager till Region Mitt hos Liber vara något för dig. Du kommer att ansvara för att driva försäljning mot kommun och grundskola genom att driva strategisk nyckelkundsbearbetning och försäljning av Libers totala produktutbud, med fokus på det digitala. I rollen rapporterar du till Sales Director.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Strategisk nyckelkundsbearbetning och försäljning av Libers totala produktutbud och lösningar till kommuner och skolor/friskolor
 • Omsättningsansvar
 • Vidareutveckla befintliga kundkontakter genom att identifiera och analysera kundbehov
 • Självständigt planera, driva och följa upp säljarbetet
 • Genomföra förhandling samt upprätta och säkra leveransplan
 • Samarbeta med relevanta funktioner inom Liber

Erfarenhet

 • Relevant eftergymnasial utbildning
 • Minst 5 års erfarenhet av kvalificerad koncept- och/eller lösningsförsäljning inom B2B
 • Digital kompetens inom försäljning
 • Erfarenhet av utbildningsbranschen är meriterande
 • Erfarenhet av komplexa affärer med gott försäljningsresultat

Personliga egenskaper

Vi letar efter en lösnings- och resultatorienterad person med en stark drivkraft att skapa affärer och dokumenterad vana att stänga komplexa affärer. Du är lyhörd, relationsskapande och uthållig med mycket god kommunikativ förmåga och hög aktivitetsnivå. För att lyckas i rollen är du strukturerad och van vid självständigt arbetet. Du är framåtlutad med inställningen att allt är möjligt och du har en god samarbetsförmåga.