Infometric AB

CFO

Infometric är en ledande och grön leverantör som befinner sig mitt i den intensiva energiomställningen. Vi är experter på att mäta och spara energi och att hjälpa våra kunder att hushålla med våra gemensamma resurser. Vi erbjuder moderna tekniska lösningar och hållbara energilösningar som lönar sig – för både plånboken och klimatet.Genom åren har vi har hjälpt tusentals fastighetsägare och bostadsrättsföreningar att sänka sina energikostnader med hundratals miljoner kronor. Vi mäter el, varm- och kallvatten och temperatur i fastigheter och i boendes lägenheter. I våra mätsystem ingår också ofta solcellsanläggningar och laddboxar till elbilar. Sedan starten 1995 har vi samlat in över en miljard mätvärden. Nu växlar vi upp med ambitionen att under de närmaste åren bli en ännu större aktör inom den gröna energiomställningen. Vårt huvudkontor är placerat i Sollentuna och vi är omkring 40 anställda.

Vill du arbeta i ett innovativt IT-företag och bidra till att spara energi och ändliga resurser? Lockas du av en kommersiell och bred CFO-roll i ett expansivt bolag med hög ambitionsnivå och tydliga tillväxtplaner? Som CFO på Infometric får du en central roll i ett innovativt bolag med höga ambitioner.

Ansvar och huvudsakliga arbetsuppgifter

Som CFO på Infometric får du en strategisk och affärsnära roll i ledningsgruppen – en central roll när det gäller bolagets fortsatta utveckling och tillväxt. Då Infometric går mot en framtid som betydligt större bolag med fler ägare så blir det externa arbetet med möten med olika aktörer en viktig del i ditt arbete. Rollen kräver god kunskap och förståelse för finansiell rapportering, processer, prognoser och analyser men innebär också ett övergripande ansvar för företagets IT-miljö och affärsstöd. Vi tror därför att du är en pragmatisk person med ett tydligt affärssinne, utmärkta analytiska färdigheter och stort driv som motiveras av komplexa utmaningar och som trivs i ett bolag som präglas av en entreprenöriell anda, snabba beslut och med stort fokus på att vinna affärer.

I rollen ingår bla;

  • Att ta en aktiv roll i ledningsgruppen och stödja företaget med att uppnå affärsmässiga mål – en blandning av strategiska, analytiska och operativa arbetsuppgifter.
  • Löpande finansiell och legal rapportering och uppföljning till ledning, styrelse och aktieägare.
  • Äga månatliga, kvartalsvisa och årliga rapporteringar inklusive redovisnings- och faktureringsprocesser samt hela årsredovisningsprocessen.
  • Driva fortsatta utvecklingsplaner, säkerställa korrekt finansiell data och nyckeltal samt leda planering och säkrandet av framtida finansiering.
  • Investerarrelationer – tillsammans med övrig ledning blir du delaktig i kommunikationen med investerare.   
  • Planering och ansvar för företagets IT-miljö med hjälp av externa konsulter.
  • Personalansvar för ekonomiorganisationen (3 personer).
  • Sekreterare i styrelsen, förbereda styrelsematerial tillsammans med VD.

Din bakgrund och personlighet

Du har akademisk examen inom ekonomi och några års relevant arbetslivserfarenhet tex som Business Controller eller Ekonomichef, med fördel från tillväxtbolag och ser det här som ett spännande nästa steg. Har du tidigare ledarerfarenhet är det meriterande. För att lyckas i rollen är du en people person med ett stort finansiellt intresse och hög IT-mognad kombinerat med ett tydligt affärsdriv, engagemang för utveckling och en lösningsinriktad approach. Ansvaret är brett och ställer stora krav på analysförmåga, ledarskap och förmåga att prioritera. Du är en stark relationsbyggare och har lätt att nå fram i kommunikation såväl internt som externt.