OMG/Omnicom Media Group

Media Manager

OMG är ett världsomspännande nätverk av media- och kommunikationsbyråer som i Sverige omfattar mediebyråerna OMD, PHD, Hearts & Science, samt data science-byrån Annalect, produktionsbyrån DRUM, retail-byrån TransAct och performance-byrån Resolution.

OMD:s Göteborgskontor söker nu en datadriven person som älskar att analysera dataflöden, besitter bred kunskap inom digitala medier och drivs av att se samband för att skapa effektivitet och lönsamhet för OMDs kunder.

Vilka är vi

OMD är en av världens största medie- & kommunikationsbyråer och vi arbetar med kommunikationen för många av världens största varumärken. Vi blev nyligen utnämnda till årets globala mediebyrå av Adweek. Hos oss arbetar du i en dynamisk och spännande miljö där vår egen och våra kunders utveckling ständigt står i fokus. Vi finns på över 110 marknader globalt sett och sett till Sverige har vi kontor både i Stockholm och Göteborg.

Vem söker vi

Vi kommer nu stärka upp vårt Göteborgskontor med en ny Media Manager som kommer ha en nyckelroll i vilken du kommer jobba med dataflöden, attribution, mediaanalys, digitalstrategi etc. Du kommer att jobba dels i löpande kunduppdrag där du tillsammans med kundansvarig säkerställer digital excellens samtidigt som du kommer att ta dig an spännande projekt för alla kunder inom organisationen.

Egenskaper

Vi söker en digitalexpert med erfarenhet av digitala medieköpsplattformar såsom Google ads, Business manager, Analytics, Google Tag Manager, Data studio etc och som vidare har en fallenhet för projektledning och ledarskap. Du har troligtvis jobbat som köpare av digital media på media eller specialistbyrå och har +2 års erfarenhet av detta. I denna roll kommer du att ha ena benet i köp- & analysplattformar och det andra i utveckling av kundaffären. Självklart är du strukturerad, noggrann, ansvarstagande och känner dig bekväm med nära kundkontakt och presentationer inför kund.

Förväntningar

  • +2 års erfarenhet av digital marknadsföring.
  • Erfarenhet av att ha arbetat med flera olika digitala mediekanaler såsom sök, social, display och video.
  • Erfarenhet av digital performance marketing.
  • Stark projektledarförmåga.
  • Du har gedigen kunskap eller har arbetat i digitala system som OMD och OMDs samarbetspartners tillhandahåller för att du skall kunna göra relevanta analyser som ligger till grund för dina rekommendationer. Exempel på sådana system är exempelvis system för programmatiska köp och/eller Google Analytics.
  • Du har mycket god kunskap om marknadskommunikation, varumärken och media.
  • Du medverkar aktivt på medie- och branschmöten som är relevanta och agerar som ett föredöme för mer juniora kollegor.
  • Du kan övergripande presentera samtliga delar av vårt erbjudande för kund.

Vad erbjuder vi

Hos oss arbetar du i en dynamisk och spännande miljö där ingen dag är den andra lik. Du kommer att få jobba med branschens vassaste personer som med en framåtlutad approach tar oss an de tuffaste och mest utmanade kunduppdragen. Då vi jobbar med några av de största och mest digitala kunderna möjliggör detta att vi jobbar i stora konton med stora möjligheter för innovativa och komplexa projekt i vilka vi ofta jobbar tillsammans med media- & techbolag såsom Facebook och Google. Givet att en stor del av våra uppdrag är globala kommer du att få stor utväxling av kollegor på andra marknader där vi drar lärdom av varandra.

Vi ser fram emot din ansökan och att få möjlighet att berätta ännu mer om oss och såklart höra mer om dig!

Vi kommer genomföra intervjuer löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Har du frågor redan nu är du mer än välkommen att skicka ett mail till william.hagberg@headagent.se & pontus.andersson@headagent.se.