AMF Pension

Product owner

AMF ligger mitt i centrala Stockholm och vi är idag cirka 350 medarbetare. Med fyra miljoner kunder och ett förvaltat kapital på omkring 600 miljarder kronor, har vi ett stort samhällsansvar, och är en av de största aktörerna på den svenska tjänstepensionsmarknaden. Vårt uppdrag är att ge våra kunder en så hög och trygg pension som möjligt. Och vi har alltid kundens bästa för ögonen. Vi ägs av fack och arbetsgivare tillsammans – och de har inget intresse av att själva ta del av vinsten. Därför går den oavkortat till våra kunder. Vår vision är att bli bäst i Sverige på pensionen från jobbet. Vi drivs av ett stort engagemang för våra kunder och en stolthet för vårt uppdrag. Och vi lever enligt våra värdeord; enkel, trygg och mänsklig. Därför tycker vi att det är viktigt att visa varandra respekt och öppenhet på jobbet. Vi jobbar också för ett tydligt ledarskap, jämlikhet och mångfald genom rätten att få vara sig själv. Vi vill att alla ska känna arbetsglädje och trivas hos oss. www.amf.se

Som product owner kommer du tillhöra Team Utskick. Team Utskick hanterar AMFs viktiga individuella kundkommunikation, som till exempel årsbesked, värdebesked och information om produktförändringar. Via teamet hanteras närmare 35 miljoner utskick årligen till våra drygt 4 miljoner kunder. Idag sker fortfarande en stor del av utskicken postalt, men övergången till digital kommunikation sker stegvis hela tiden, vilket också är något teamet arbetar aktivt för att påverka.

AMF och team Utskick står inför en spännande förändringsresa. Vi är i uppstarten av en agil transformation där vi ska etablera SAFe som ramverk, en resa som kommer att ta ett antal år. Parallellt kommer team Utskick att ingå samarbete med en ny partner för utskick, vilket är ett större projekt som får påverkan på såväl arbetssätt som kompetensuppsättning i teamet. Ett arbete som kommer ge möjlighet till ett mer effektivt arbetssätt och större egen kontroll över våra leveranser.

För att stötta teamet i den här förändringen söker vi nu en erfaren procuct owner med vana både av förändringsledning och av etablerade agila ramverk.

Teamet, som idag har 13 teammedlemmar, består förutom dig som product owner även av teamcoach, skribenter, kravanalytiker, testare, arkitekter och integratörer.

I rollen är du anställd i kompetenscenter Erbjudande, som består av skribenter, UX-designers, product owners, kravledare och erbjudandeutvecklare.

Om rollen

Product owner är en relativt ny roll hos AMF och du kommer ha möjlighet att påverka arbetssätt och metodik utifrån din tidigare erfarenhet. 

Arbetsuppgifterna består bland annat av att:

 • Dagligen prioritera och leda arbetet för ett tvärfunktionellt team.
 • Arbeta tätt tillsammans med stakeholders och hjälpa dem att beställa på effekter samt översätta verksamhetens behov till krav på utveckling.
 • Styra mot uppsatta mål och samarbeta tätt med teamet för att hjälpa dem att röja hinder.
 • Säkerställa att våra leveranser håller god kvalitet och att teamet har förutsättningar att arbeta med ständiga förbättringar.
 • Koordinering med andra product owners, projektledare och övriga intressenter
 • Bidra i kompetensnätverk för product owners och coacha kollegor inom agilt förhållningssätt.
 • Ansvar för en uppdaterad plan och riktning för ditt delområde. I detta arbetar du tätt tillsammans med verksamhetsansvarig för AMFs försäkringsnära kundmöte och andra product owners
 • Löpande tillsammans med teamet göra avvägningar kring att uppfylla regelverskrav, skapa kundnöjdhet och uppnå kostnadseffektivitet

Din profil:

 • Du har flera års erfarenhet som agil produktägare/product owner samt vana att leda team och driva utvecklingsarbete
 • Vana av förändringsledning i team, projekt eller på annat sätt
 • Erfarenhet av SAFe eller liknande ramverk för agilt arbete
 • Erfarenhet av att hantera budget
 • Erfarenhet av datadrivet arbetssätt är positivt

Som person är du:

 • Kommunikativ och samarbetsorienterad med vana att hantera intressenter och få relationer att fungera väl såväl internt som med externa leverantörer
 • Självgående där du drivs av att se framsteg mot mål
 • Strukturerad och ansvarstagande
 • Prestigelös, med en vilja att komma framåt tillsammans med teamet