PostNord Strålfors AB

Manager Strategic Accounts

PostNord Strålfors utvecklar och erbjuder kommunikationslösningar som ger företag med många kunder och leverantörer helt nya möjligheter till mer personliga och starkare kundrelationer. Vi erbjuder en digital plattform som möjliggör sömlös kommunikation oberoende av vilken kanal mottagaren efterfrågar. Fokus för arbetet är att skapa en positiv upplevelse för våra kunders konsumenterPostNord Strålfors ingår i PostNord koncernen, den ledande kommunikations- och logistikkoncernen i Norden. PostNord Strålfors har verksamhet i fyra länder och har cirka 700 anställda och en omsättning på drygt 2 miljarder (2020).

Manager Strategic Accounts Strålfors

Attraheras du av att få arbeta i en dynamisk och snabbt föränderlig miljö̈ i ett nordiskt företag som växer och är ledande inom digital kommunikation? Lockas du av att arbeta affärsmässigt med ansvar för strategiska kunder och partnerskap?

Vi söker en driven, och trygg ledare till Strategic Accounts & Partnership-teamet på Strålfors.

Om rollen

Som Manager Strategic Accounts arbetar du brett med försäljning och ledarskap. Du leder ett team med seniora Key Account Managers vilka ansvarar för Strålfors största kunder. Ditt fokus ligger på att leda teamet och på så sätt utveckla strategiska kunder och partnerskap vidare. För att lyckas i rollen krävs att du är en trygg ledare med erfarenhet från roller inom försäljningsledning.

Rollen ingår i den svenska säljledningsgruppen som i dagsläget består av 4 personer och rapporterar till Head of Sales Nordics & Sweden. Företaget erbjuder hybrid arbetsplats med placeringsort Stockholm, Ljungby, Alingsås eller Malmö.

Huvudsakliga ansvarsområden

 • Säljchef med direkt personalansvar för i nuläget fyra seniora nordiska KAM:ar
 • Intäktsansvar i alla nordiska länder
 • Koordinerande ansvar för Strålfors nordiska kundhantering
 • Ansvar för taktiska partnerskap i samband med affärer tillsammans med våra strategiska partners

Vi vänder oss till dig som har följande erfarenhet

 • 10+ års erfarenhet från försäljning, varav flera år i en ledande befattning
 • Är en erfaren och stark förändringsledare
 • Kunskap om finansbranschen är meriterande
 • God förmåga att uttrycka sig väl på svenska i tal och skrift
 • Erfarenhet av arbete med eller för PostNord är meriterande
 • Kunskap om informationslogistik är meriterande
 • Akademisk examen är meriterande

Personliga egenskaper

Som person ser vi att du har en förmåga att arbeta målinriktat och strukturerat. Du är en duktig förhandlare som kan bidra med en helhetssyn och har en förmåga att sätta arbetet i sitt rätta sammanhang. Vidare ser vi att du har lätt för att bygga relationer och att du är en trovärdig och trygg ledare. Vi ser att du besitter följande egenskaper:

 • Affärsmässig, analytisk driven
 • Samarbetsinriktad
 • God personkännedom och personalledarskap

På Strålfors uppmuntrar vi självledarskap ABC genom att vara ansvarsfull (Accountable), modig (Brave) och engagerad (CommittedI) och det är egenskaper som vi lever efter och värderar

Hos oss erbjuds du en roll i ett företag som drivs av människor som är passionerade i att hjälpa våra kunder med sin kundkommunikation. Vi tror att vår framgång skapas av motiverade och engagerade medarbetare och duktiga chefer. Hos oss finns en stort förtroende för våra anställda vilket skapar utrymme för att ta egna initiativ och att driva sina frågor för att bidra till företagets övergripande strategi och mål. Du kommer att ingå i ett team med fokus för verksamhetens fortsatta utveckling och din roll är en viktig kompetens för en fortsatt framgångsrik resa.

Låter det spännande? Då vill vi veta mer om dig! Välkommen med din ansökan redan idag.