Ahlsell AB

Chef Strategisk Butiksutveckling

Ahlsell is the Nordic region's leading distributor of installation products, tools and supplies. The Group has a turnover of approximately SEK 33 billion and around 5,700 employees in six countries. To ensure a successful and sustainable organization, we place great focus on our employees to make them grow, feel proud and committed and to ensure that Ahlsell attracts new competent employees. The Ahlsell spirit is based on our strong business acumen and can be described with our values; accountability, openness and simplicity. These values permeate all parts of our business when we strive to be at the forefront when it comes to sustainability, profitability growth, inclusion, diversity and openness to innovation - both privately and at work.

Har du ett helhetstänk gällande moderna butikskoncept och brinner för att skapa attraktiva och kundanpassade butiker? Är du en strategisk ledare med en handlingskraftig och lösningsorienterad approach och ett tydligt sinne för vad som driver affärer? Då kan rollen som Chef Strategisk Butiksutveckling på Ahlsell vara helt rätt för dig!

Ansvar och huvudsakliga arbetsuppgifter

Vi har ett stort fokus på att utveckla kundupplevelsen så att våra butiker fortsätter att vara attraktiva för våra kunder – idag och imorgon. Som Chef för Strategisk Butiksutveckling ansvarar du för att driva och optimera konceptutveckling för maximal kund- och affärsnytta. Du får en central och mycket viktig roll i projektet Store 2.0 där vi utvecklar digitala verktyg för kundnytta och intern effektivitet och där du tar fram verktyg som skapar stöd till effektiva och mervärdesskapande möten i butik.

För att lyckas i rollen är det avgörande med ett nära samarbete med olika intressenter inom organisationen. Du kommer bland annat att arbeta i nära samarbete med Sales Operations, Marknadsavdelningen och IT samt vägleder butiker och säljare i frågor som effektiv butiksutformning, inredning, digitala verktyg och grafiska uttryck. Du får ett övergripande nationellt ansvar för butiksutvecklingen och samverkar även nordiskt inom ansvarsområdet. Rollen innebär personalansvar för två medarbetare (Ansvarig etableraringar och Produktägare Store 2.0).

I rollen ingår att:

 • Driva den strategiska utvecklingen av kundupplevelsen i butik.
 • Driva prioriterad konceptutveckling enligt plan – nya koncept och utveckling av befintliga.
 • Tillsammans med Marknadsavdelningen och Sales Operation Store per land driva årsplanen för kampanjer och annan övergripande aktivering i butik.
 • Utveckla digitala verktyg för kundnytta och intern effektivitet – Store 2.0.
 • Ansvara för att det finns relevanta processer, avtal och partners som underlättar för verksamheten att genomföra effektiva butiksförändringar.
 • Ta fram strategisk verksamhetsplan och sätta mål för kommande verksamhetsår.
 • Samverka nordiskt inom ansvarsområdet butiksutveckling.
 • Förhandla nationella/nordiska avtal vid behov.
 • Etablera intern medvetenhet om ansvarsområdets aktiviteter och resultat.
 • Se över teamets roller och verktyg och ständigt utveckla teamet utifrån morgondagens behov.
 • Genom omvärldsanalys löpande utvärdera och utveckla arbetsområdet.

Som Chef för Strategisk Butiksutveckling tillhör du Marknadsavdelningen och du rapporterar till Marknadsdirektören. Tjänsten är placerad på Ahlsells huvudkontor i Marievik, Liljeholmen.

Tidigare erfarenhet & kvalifikationer

 • Flerårig erfarenhet av strategisk butiks- och konceptutveckling och ett tydligt engagemang för kundresan.
 • Erfarenhet av att mäta och analysera utfall som grund för utveckling framåt.
 • Erfarenhet av krossfunktionell projektledning.
 • Ledarskapserfarenhet.
 • Relevant akademisk utbildning.
 • Vana av att bygga relationer och förtroende både inom företaget och med övriga intressenter.
 • Mycket god kommunikativ förmåga på svenska och engelska.
 • Goda kunskaper i Office-paketet.

Personlighet

 • Affärsorienterad med förmåga att arbeta självständigt.
 • God förmåga att kombinera strategiskt arbete med en hands-on mentalitet. Du ser till att saker händer och har en passion för att ständigt förbättra och utveckla.
 • Idérik, lösningsinriktad och drivande med sinne för vad som driver affären.
 • Strukturerad och målstyrd med ett pragmatiskt förhållningssätt. En god lyssnare som är genuint intresserad av andras perspektiv men samtidigt är duktig på att inspirera och få andra med dig.
 • Du är en lagspelare som gillar att nå resultat tillsammans med andra, är prestigelös och har god förmåga att knyta och upprätthålla relationer.

Om Ahlsell

På Ahlsell har vi en professionell, vänlig och affärsorienterad kultur. Vi värdesätter lagarbete och gillar att lyckas i team! Vi hjälps åt för att nå våra mål och strävar ständigt efter att utveckla våra kundrelationer. Vi söker därför dig som är nyfiken på att lära dig nya saker och vill dela med dig av kunskap. Du är prestigelös och skicklig på att kombinera din analytiska förmåga med affärssinne. För att trivas hos oss behöver du vara van vid att ta egna initiativ och driva ditt eget arbete samtidigt som du har lätt för att samarbeta med kollegor.

Ahlsellandan bygger på vårt affärsmannaskap som kan beskrivas av värdeorden; ansvar, öppenhet och enkelhet.

Ansvar
Vi tar ansvar och är den partner som kunden vänder sig till först. Vi tar ansvar för att våra affärer utvecklas och är lönsamma. Alla i organisationen ansvarar för att skapa en arbetsmiljö där vi utvecklas både som människor och i våra yrkesroller. Jag tar ansvar!

Öppenhet
Vi är öppna i våra kontakter med andra. Vi är öppna för nya idéer och förslag. Genom att vara öppna bygger vi förtroende, både med våra medarbetare, kunder och leverantörer. Vi vet att den bästa arbetsmiljön skapas av människor med olika bakgrund och erfarenhet. Hos oss finns en arbetsmiljö som uppmuntrar till nya idéer och metoder och här är det enkelt att se möjligheter. Jag är öppensinnad!

Enkelhet
Det är enkelt att göra affärer med Ahlsell. Vi är jordnära, okomplicerade och tydliga. Vi finns alltid nära tillhands för våra kunder och det är enkelt att förstå vårt erbjudande. Vi fattar snabba beslut och fokuserar på det som är viktigt. Vi strävar efter att vara en partner som underlättar våra kunders vardag. Jag gör det enkelt!