Silva Sweden AB

Digital Manager

SILVA SWEDEN AB grundades 1933 då bröderna Björn, Alvar och Arvid Kjellström uppfann den första vätskefyllda kompassen. Några år senare, 1935, lanserades ytterligare en uppfinning och den första pannlampan – Zeiler. Än idag är kompasser, pannlampor och funktionella utomhusprodukter fortfarande i fokus för produktutveckling och innovation. SILVA har sitt huvudkontor i Stockholm, försäljningsbolag i Norge, Tyskland och UK samt distribution i Norden, Europa, Asien, Oceanien och Nordamerika.

Vi söker nu en Digital Manager som vill vara med och utveckla samt stärka vår digitala närvaro, där vi ser att du har ett genuint intresse av digitala innovationer och verktyg kopplade till försäljning och kundupplevelse. Du kommer att vara en del av marknadsteamet och få ansvar för utveckling av hemsida, e-handel samt driva trafik till våra återförsäljare, med egen budget för digitala investeringar. Du behöver trivas i rollen som projektledare och kommer dessutom agera kravställare mot våra digitala byråer.

Dina ansvarsområden

  • Driva trafik, konvertering och försäljning via SILVA´s e-handel.
  • Implementera strategier och aktiviteter kopplade till alla digitala säljkanaler, i tätt samarbete med våra digitala byråer.
  • Ansvar för den digitala kommersiella kalendern, kampanjer och nyhetsbrev.
  • Agera kontaktperson samt kravställare mot byråer och övriga leverantörer kopplade till hemsidan.
  • Ägandeskap av integrationer med tredjepartsverktyg relaterade till e-handeln.
  • Löpande uppföljning, analys och rapportering av digitala aktiviteter. 

Din profil

Vi söker dig med några års erfarenhet från e-handel och digital marknadsföring. Du ska gärna ha erfarenhet av SEO, SEM, och är en van användare av CRM-verktyg (Klaviyo, Mailchimp, Hubspot), CMS-verktyg (Shopify, WooCommerce, Magento), Adobe Creative Suite och Google Suite (Analytics, Tag Manager, Merchant Center, Search Console). Då vi är ett internationellt företag krävs det att du behärskar både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Som person är du strukturerad, självgående och analytisk samt drivs av genomförande och att realisera planer. Du är nyfiken och intresserad av teknisk utveckling samt digitala trender och lösningar. Du kan analysera data och dra affärsmässiga slutsatser, samt har ett strukturerat och resultatinriktat arbetssätt.

Tjänsten är en heltidstjänst vid SILVAs huvudkontor i Bromma.