SSF Stöldskyddsföreningen

Content Writer

Content Writer till SSF – söker en supertalang till teamet!

Nu utökar vi vår marknadsavdelning på SSF Stöldskyddsföreningen till vår satsning digital säkerhet. Detta är ett led av att bli en av den främsta brottsförebyggande aktören inom i Europa. Flera initiativ har tagits varav ett exempel är tjänsten och plattformen säkerhetskollen.se, där allmänhet och företag får råd och tips om hur man kan förebygga digitala brott. För detta är vi nu nominerade till Tech Awards 2022.

SSF har och scale up-kultur och du kommer vara med på en spännande resa både internt och externt, där marknads-kommunikationen för bolagets och branschens digitala transformation kommer vara betydande. Din specialistkompetens kommer vara av största vikt för att vi på SSF ska bli ledande inom både den fysiska och digitala säkerheten. Vill du driva förändring för hela Sverige inom säkerhet? 

Brinner du för att skriva viktiga och engagerande texter? Vill du vara en del av ett spännande och växande bolag som arbetar för ett tryggare Sverige? Skicka in din ansökan redan idag!

Just nu söker vi en självgående Content Writer till SSF, Stöldskyddsföreningen. I rollen kommer du att ingå i ett marknadsteam om fyra härliga personer. SSF är ett mindre bolag och har totalt 25 anställda. Bolaget arbetar med att förebygga fysiska brott och sen två år tillbaka arbetar de även med digitala brott och cybersäkerhet. En del av SSF är ideell och en del är kommersiell. Idag sitter de i lokaler på Gärdet och kommer i april flytta till fräscha lokaler på Södermalm, du kommer även ha möjlighet att arbeta remote några dagar i veckan.

I rollen som Content Writer kommer du:

 • Skriva nyhetsbrev, blogginlägg, webbartiklar, kundcase, guider och native artiklar
 • Hålla intervjuer och skriva artiklar till deras hemsida
 • Kvalitetssäkra innehållets struktur och tonalitet
 • Arbeta med SEO som hävstång för att nå en större målgrupp
 • Ta fram innehållsstrategi och plan
 • Ansvara för content möten och hålla interna workshops
 • Samarbeta nära med rollerna i marknadsteamet (Growth marketer, Content producer, Product owner)

För att passa för denna tjänst ser vi att du:

 • Har minst tre års relevant erfarenhet från exempelvis kommunikation/marknadsavdelning, PR-byrå, content byrå eller att du är journalist/skribent eller liknande.
 • Har erfarenhet av att arbeta med 360 graders kommunikation och arbetat med lättillgängliga och komplexa journalistiska texter.
 • Behärskar det svenska och engelska språket väl i tal och skrift.
 • Det anses meriterande om du har tidigare erfarenhet inom SEO.
 • Har vana att arbeta i CMS och E-mail marketingverktyg.
 • Det anses även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i ett ideellt och kommersiellt bolag.
 • Det anses meriterande om du har erfarenhet av adobe-suite, foto och rörligt material.
 • Det är meriterande om du kan skriva PR/pressmeddelande.
 • Har eftergymnasial utbildning på universitet eller högskola inom kommunikation, journalistik, eller marknadsföring

Som person ser vi att du är en vass skribent men även kreativ och idérik. Du är strukturerad och har god samarbetsförmåga med såväl kollegor som externa parter. Vi ser även att du har skinn på näsan och står upp för din sak. Som Content Writer ska du kunna särskilja på när du ska skriva en säljande text och när du ska skriva en utbildande text och kunna sätta en tydlig plan och ha ett strategiskt tänk i ditt arbete.

Vi kommer gå igenom ansökningarna löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Om SSFs verksamhet 

SSF arbetar framåtriktat genom brottsförebyggande arbete, såväl fysiskt som digitalt, för att bygga säkerhet och trygghet i samhället, mot allmänhet och privatpersoner. SSF arbetar med ett flertal nätverk, partners, organisationer och företag i sin verksamhet, både i Sverige och Globalt. De senaste åren har SSF fokuserat mycket på den digitala världen och tagit fram flera nya koncept och plattformar som exempelvis Säkerhetskollen.se, en heltäckande brottsförebyggande tjänst, nya digitala utbildningsplattformar, normer inom cybersäkerhet samt flera prisbelönta folkbildningskampanjer. SSFs normverksamhet används av såväl företag inom säkerhetsbranschen som Polis, Försvarsmakten, inköpsorganisationer och försäkringsbolagen med flera. SSF har en scaleupkultur som är i stark utveckling mot att bli en mer datadriven organisation för att kunna stödja både det digitala och det fysiska området.SSF Stöldskyddsföreningen har arbetat med säkerhetsfrågor sedan 1934 och har byggt upp en unik erfarenhet och kompetens inom säkerhetsområdet. Vår vision – att skapa ett tryggare samhälle – är ett fundament för vår verksamhet.