aLex

Rådgivande Jurist

Den 1 oktober börjar nya LAS att gälla. Mer flexibla turordningsregler och utökat omställningsstöd införs. Det blir också lättare att säga upp anställda av personliga skäl. Den förändrade arbetsrätten medför många frågor som behöver besvaras - i appen aLex erbjuds både arbetstagare och arbetsgivare juridisk rådgivning kring arbetsrättsfrågor genom videosamtal.

Om rollen:

Som rådgivande jurist kommer du att konsultera privat personer och företagskunder i olika arbetsrättsliga frågor genom digital rådgivning. Du kommer arbeta brett med ärenden inom arbetsrätt med frågeställningar som rör såväl nya Lag om anställningsskydd (LAS) som övriga arbetsrättsliga lagrum. Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande och innefatta daglig hantering av kunders juridiska ärende via video, samtidigt som du är med på resan att utveckla och förändra juristbranschen. 

Tidigare erfarenhet:

  • Juridisk kandidatexamen
  • 1–3 års arbetslivserfarenhet
  • Erfarenhet av arbetsrättsliga frågor
  • Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska både muntligt och skriftligt.
  • Meriterande med goda kunskaper i arabiska eller spanska (eller annat språk)
  • Meriterande om du har erfarenhet av processjuridik

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är driven, professionell och lyhörd. Du trivs i att arbeta i en rådgivande roll, är socialt skicklig och kan anpassa din kommunikation och ditt bemötande till flera typer av mottagare. Det är också viktigt att du är positiv och lösningsorienterad. Du trivs i ett entreprenöriellt sammanhang som vill förändra, utveckla och digitalisera dagens juridik.