AMF Pension

Senior UX-designer

AMF ligger mitt i centrala Stockholm och vi är idag cirka 350 medarbetare. Med fyra miljoner kunder och ett förvaltat kapital på omkring 600 miljarder kronor, har vi ett stort samhällsansvar, och är en av de största aktörerna på den svenska tjänstepensionsmarknaden. Vårt uppdrag är att ge våra kunder en så hög och trygg pension som möjligt. Och vi har alltid kundens bästa för ögonen. Vi ägs av fack och arbetsgivare tillsammans – och de har inget intresse av att själva ta del av vinsten. Därför går den oavkortat till våra kunder. Vår vision är att bli bäst i Sverige på pensionen från jobbet. Vi drivs av ett stort engagemang för våra kunder och en stolthet för vårt uppdrag. Och vi lever enligt våra värdeord; enkel, trygg och mänsklig. Därför tycker vi att det är viktigt att visa varandra respekt och öppenhet på jobbet. Vi jobbar också för ett tydligt ledarskap, jämlikhet och mångfald genom rätten att få vara sig själv. Vi vill att alla ska känna arbetsglädje och trivas hos oss. www.amf.se

Är du en erfaren UX designer som brinner för kunddriven tjänsteutveckling? Vill du ta nästa steg i karriären och ta dig an en senior roll med stora möjligheter att påverka? Vi söker dig som vill förenkla användarupplevelsen för AMF:s 4 miljoner kunder och bidra till visionen att vara bäst i Sverige på pensionen från jobbet!

AMF är inne i en spännande fas på väg mot ett agilt arbetssätt med SAFe som ramverk. Nu söker vi en senior UX designer till vår kreativa och moderna miljö mitt i Stockholm City. AMF erbjuder goda möjligheter till personlig utveckling och fina personalförmåner. Vi sitter på absolut toppläge mitt i City med utsikt mot Klara kyrka. Vi erbjuder möjlighet att jobba hemifrån, vi har gym i våra lokaler och förutsättningar för utbildning och kompetenshöjning.

Du kommer tillhöra avdelningen Erbjudande vars uppdrag i korthet omfattar det försäkringsnära kundmötet, kundservice, beskriva vårt erbjudande till marknaden samt den koncernövergripande distributionen. Du kommer arbeta nära agila team tillsammans med designers, innehållsproducenter, utvecklare och testare. Du har också kontakter i andra delar av organisationen såsom insikt & analys, marknad, juridik, produkt och kundservice samt med våra externa partners.

Om rollen

Som UX Designer i Erbjudande har du din grundkompetens inom de tidiga UX-faserna (idégenerering, konceptualisering, facilitering, målstyrning) samt user research och interaktionsdesign. Ditt arbete kommer att spänna över hela UX-processen, men tyngdpunkten kommer att ligga på de tidiga faserna. Detta innebär att planera och facilitera workshops, ta fram målbilder och effektstyrning, genomföra användningstester, visualisera kundresor, skapa konceptskisser – i kombination med att säkerställa ett kundcentrerat arbetssätt.

Du ingår också i ett designforum där ni stödjer varandra i arbetet, lär tillsammans och ständigt utvecklas inom hantverket samt breddar varandras kompetens. UX-teamet strävar för att utveckla såväl arbetssätt och processer som övergripande tjänstedesign, samt aktivt arbeta med att sprida insikter och arbetssätt i organisationen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Jobba nära våra tvärfunktionella team med att förbättra användarupplevelsen i våra kanaler (webb, e-post, postala utskick)
 • Hålla i workshops, facilitera feedback- och teammöten
 • Ta fram wireframes och prototyper i Figma
 • Planera och genomföra användningstester för nya och befintliga lösningar 
 • Utveckla processen och arbetssätt för hur vi testar mot våra användare
 • Stötta och leda andra delar av organisationen i att arbeta kundcentrerat

Kvalifikationer

 • Har erfarenhet av att ha jobbat som UX-designer under minst 3 år, gärna i agila miljöer
 • Har relevant utbildning inom t ex kognitionsvetenskap eller interaktionsdesign
 • Erfarenhet av olika metoder att samla användarinsikter, van att hålla i intervjuer och jobba datadrivet
 • Erfarenhet av att med utgångspunkt i insikter skissa upp kundresor, wireframes och lo-fi design för att visualisera dina idéer
 • Har god kunskap om generella designmönster och varför dessa används som du kan applicera i praktiken

Meriterande

 • Erfarenhet att bygga klickbara prototyper utifrån skisser

Personliga egenskaper

För att passa i rollen har du en god kommunikativ förmåga och är samarbetsorienterad. Du trivs med att arbeta mot mätbara mål och är van att basera dina designbeslut på kundinsikter. Du har ett engagemang för kund och drivs av att förenkla och förbättra användarnas upplevelse. Att höja blicken och jobba över flera kanaler för att skapa sömlösa tjänster med hög användbarhet känns naturligt för dig. Du trivs med att jobba tillsammans med andra och att vi levererar som bäst när vi drar nytta av varandra.

Övrigt

 • Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning om 6 månader