Nordlo Group

Content Manager

Nordlo är Nordens nya IT-partner! Vi är en decentraliserad organisation som består av 11 bolag och har en omsättning på 1,7 miljarder SEK med ambition att bli dubbelt så stora om tre år. Med närhet till våra kunder levererar vi rätt IT-stöd för verksamheten och erbjuder ett helhetsansvar för IT och digitalisering. Gemensamt för alla våra leveransenheter är att vi levererar hållbara IT-lösningar som är anpassade till kundens behov; allt från outsourcing till stora bolag och myndigheter till specialiserade IT-lösningar för mindre bolag. Med lokal närvaro och engagemang levererar vi IT-tjänster som förenklar vardagen och rustar inför framtiden. Idag är vi 800 medarbetare. Vi finns på 46 kontor i Sverige och Norge och växer stadigt organiskt och via nya förvärv.

Om tjänsten

Brinner du för att skapa engagerande content som genererar affärer och driver mot ett starkt varumärke hos både kunder och medarbetare? Nu söker vi dig som är en vass skribent och som brinner för att ta fram och optimera affärsdrivet content för digitala kanaler. I rollen som Content manager har du en nyckelroll i att utveckla content marketingstrategin för Nordlo. Du jobbar nära affärsägarna för att ta fram innehåll inom ramen för kommunikationsteman samt Webb Manager för att SEO-optimera content med mål att öka trafik samt konverteringar till www.nordlo.com. Du är skribent av redaktionellt innehåll för extern marknadsföring med Inbound marketingprinciper som grund, internkommunikation samt Employer Branding. Du bidrar även i framtagning av rörligt content och pressreleaser. Du är del av ett engagerat Marknads & Kommunikationsteam bestående av sju personer där alla har en stark vilja av att utveckla Nordlos varumärke, marknadsföring och kommunikation för att bidra till den tillväxtresa som Nordlo befinner sig på.

Tidigare erfarenhet

  • +2 års erfarenhet av att arbeta och skapa content för digitala medier på byrå, in-house eller som frilansare för B2B.
  • Dokumenterad erfarenhet av SEO optimering av content samt Inbound marketing / Content Marketing för digitala kanaler.
  • Relevant utbildning inom kommunikation med inriktning på digitala medier eller digital marknadsföring, från högskola eller motsvarande.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och förmåga att kommunicera i både tal och skrift.
  • Ett plus är erfarenhet av enklare redigering i Indesign, Illustrator, samt Photoshop.

Vem är du?

Som person tycker du om att bygga historier som påverkar och är en god kommunikatör som kan anpassa budskap efter målgrupp. Du tror på dina idéer och kan jobba självständigt men är även lyhörd och ödmjuk i team och gillar att samarbeta. Vi tror att du dessutom har ett stort intresse för digital utveckling och en nyfikenhet som driver dig till att vilja lära dig mer inom ämnet.

Vi erbjuder

Samarbete är en grundläggande förutsättning för oss på Nordlo – oberoende vart du befinner dig i organisationen är vi ett Nordlo och vi strävar alltid gemensamt mot våra mål. Våra medarbetare är vår största tillgång och att du ges förutsättningar att må bra är därför en av våra högsta prioriteringar. Vi värnar alltid om balansen mellan arbetstid och fritid och erbjuder därför dig som anställd flexibilitet både vad gäller arbetstid och möjlighet till distansarbete. Som företag anser vi att det är viktigt att ge tillbaka till det samhälle vi finns och agerar i och är därför stolta över vårt hållbarhetsarbete som du kan läsa mer om på vår hemsida. Är du nyfiken på att veta mer? På vår hemsida kan du komma närmare oss, vår kultur samt våra medarbetare.