TV4-gruppen

Analytiker

TV4 har levererat engagerande nyheter, storslagen underhållning med bredd och kvalitet, direktsänd sport och högklassigt drama till svenska folket i över 25 år. Med en stor mängd TV-kanaler och andra tjänster, inte minst när det gäller TV på nya plattformar, är TV4 i dag ett komplett mediehus fyllt av möjligheter för såväl tittare, annonsörer som för samarbetspartners. 

TV4-Gruppen har levererat engagerande nyheter, storslagen underhållning med bredd och kvalitet, direktsänd sport och högklassigt drama till svenska folket i över två årtionden. TV4-Gruppen består, utöver huvudkanalen TV4, av mer än 40 tv-kanaler i hela Norden, inom både fri-tv, mini-pay- och premiumområdet, där C More är Nordens ledande betal-tv-operatör. TV4-Gruppen har också 25 lokal-tv-stationer och en mängd andra tjänster på nätet, i mobilen och on demand, bland annat TV4 Play, som samlar rörligt material från TV4-Gruppens kanaler. För mer information, se tv4gruppen.se.

TV4-gruppens avdelning Kanaler söker

Vi söker nu en driven analytiker med något eller några års erfarenhet som kommer att ingå i gruppen Tittaranalys & omvärldsbevakning.

Som analytiker stöttar du diverse avdelningar inom TV4-Gruppen, såväl kanalledning och programavdelning som marknad och kommunikation. Typiska sysslor är kanal- och programanalyser, granska tittarutvecklingen, omvärldsbevakning och trendspaning. Du kommer bland annat att ta fram interna beslutsunderlag, statistik, trendrapporter och presentationer. I ditt uppdrag ingår också att utforma, genomföra och presentera undersökningar och mätningar. Du kommer också att ha en pedagogisk roll i TV4-huset, då du med jämna mellanrum håller i utbildningar om t.ex. TV- och Play-tittandet eller konsumenttrender. Arbetet innebär daglig kontakt med flera olika avdelningar i TV4-huset, och avdelningen Tittaranalys & omvärldsbevakning utgör ett viktigt kunskapsnav i företaget. Analysarbetet omfattar emellertid inte säljanalyser, då försäljningsavdelningen har en egen analysavdelning.

Den person vi söker har relevant högskoleutbildning inom ekonomi/marknad. Du har minst ett års erfarenhet av likvärdiga arbetsuppgifter och har vana att dra slutsatser av stora mängder data. Du kan också på ett lättförståeligt vis presentera analys- och undersökningsresultat. Det är meriterande om du har arbetat inom media eller på en marknadsavdelning, men det är inget krav. Du har mycket goda kunskaper i Excel och PowerPoint och har lätt för att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift. Det är också meriterande om du tidigare har jobbat med verktygen AdvantEdge, comScore Dax och/eller Sesame (Orvesto konsument). Vi lägger stor vikt vid din personlighet, servicekänsla och förmåga att anpassa dig till en föränderlig och snabbrörlig miljö.

Som person är du trygg i dig själv, nyfiken, kommunikativ, analytisk och prestigelös. Du jobbar proaktivt och lösningsorienterat och trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. För att passa in i rollen bör du ha lätt för att tala inför andra och du tycker om att arbeta med varierade analysuppgifter. Du tycker det är roligt med research och stimuleras av att bevaka och skildra omvärldens påverkan på TV-tittandet. Vi repeterar ordet nyfiken igen – den egenskapen kan ta dig långt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi eftersträvar jämställdhet och mångfald och välkomnar alla sökande med relevant kompetens.

För mer information, vänligen kontakta Victoria Gillberg; victoria.gillberg@headagent.se eller Anna Palmdal; anna.palmdal@headagent.se