MTG TV AB

Head of Online Sales

MTG TV är en del av den internationella mediekoncernen Modern Times Group (MTG), med verksamhet på fyra kontinenter inom fri-TV, betal-TV, radio och TV-produktion. MTGs Viasat Broadcasting sänder fri- och betal-TV via egen satellitplattform och tredjepartsnätverk, samt distribuerar TV-innehåll över internet.

Älskar du video och TV-underhållning – den trollbindande upplevelse som riktigt bra innehåll skapar och som förgyller vardagen? Tycker du det är spännande att kunna titta och ta del av underhållning på många olika sätt – både hemma och när du reser. Är du fascinerad av hur snabbt världen förändras i så många olika riktningar och vill vara delaktig i att driva den utvecklingen? Full av passion och idéer om hur vi ska forma framtidens spelplan, lätt för att hitta nya vägar och tar stort ansvar? Känner du igen dig och söker en positiv och energisk miljö som gör avtryck på omgivningen, då är Modern Times Group stället för dig! Fler än 20 produktionsbolag, över 100 TV-kanaler, mängder av marknadsledande digitala produkter och tjänster, i nästan 40 länder, över 4 kontinenter… bli en av oss.

Har du digital spetskompetens, gedigen ledarerfarenhet och starkt strategiskt säljdriv? MTG TV erbjuder både en operativ och strategisk roll som ställer krav på din erfarenhet och handlingskraft.

Det här erbjuder MTG TV dig

MTG befinner sig i en bransch som ständigt förändras och just nu pågår en transformation mot digitalisering som påverkar allt de gör. Som Head of Online Sales blir du ansvarig för att utveckla och optimera MTG TVs digitala annonsaffär. Du rapporterar till MTG TVs försäljningsdirektör och ansvarar för den digitala annonsportföljen. I ditt uppdrag ligger att utveckla ett effektivt säljteam med underställda säljare. Du förväntas även agera ambassadör för den digitala affären inom TV internt och externt.

En dag på jobbet i rollen

Hos MTG får du möjligheten att arbeta i en bred strategisk och operativ Digital Säljchefs-roll på ett spännande bolag i en snabbrörlig bransch. Som Head of Online Sales arbetar du dynamiskt, med att utveckla strategier och mål, föra strategiska diskussioner, men också väldigt hands on och operativt med detaljfrågor. Tempot är högt och du förväntas vara en självgående och tydlig ledare samt frontfigur för Online Sales-teamet.

Du kommer ha stort samarbete med MTGx, övriga Online funktioner inom MTG, samt med hela säljkåren där ni tillsammans sätter gemensamma målsättningar.

Vad söker vi?

Vi söker dig som har +5 års gedigen erfarenhet från Online Media. Du är etablerad med ett stort kontaktnät samt är en naturlig ledare med stark kommunikationsförmåga, har starkt track record från strategisk försäljning online och ett brett kontaktnät i mediebranschen.

MTGs framgång bygger på en kombination av yrkesskicklighet och sina starka värderingar. Smart, Bold, Fun och Engaging innebär att MTG vågar tänka nytt, tar nya initiativ med en attityd att lyckas och skapa underhållning i världsklass.

För mer information, kontakta Alexander Westlund +46 723 01 01 94, alexander.westlund@headagent.se eller Anna Nordstrand +46 763 22 21 59, anna.nordstrand@headagent.se.