Ticket

Nordic Paid Acquisition Specialist

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja som erbjuder resor från samtliga ledande charter- och researrangörer, kryssningsrederier samt flygbolag och hotell. Verksamheten online bedrivs med 9 sajter i fem länder under två olika varumärken, Ticket och Airngo. I tillägg till online drivs ett 70-tal butiker i Sverige och Norge, där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Tjänsten är på heltid med tillträde enligt överenskommelse med placering på Tickets huvudkontor i Sickla, Nacka och du kommer att rapportera till Online Sales Manager.

Sedan några år tillbaka har Ticket ett starkt fokus på att ta marknadsandelar online och satsar därför stort på online och har byggt upp en inhouseavdelning med hög kompetens och drivkraft att hela tiden bli ännu bättre. För att fortsätta denna resa behöver de nu förstärka organisationen med en ny medarbetare inom online-försäljning.

Som ansvarig för all betald trafik hos Ticket är du ytterst ansvarig för trafikanskaffning via betalda kanaler ur ett försäljningsperspektiv. Du ansvarar för Tickets samtliga varumärken i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland.

Som person motiveras du av att jobba datadrivet i nära samarbete med dina kollegor. Du har jobbat med marknadsledande bid-management mjukvaror och kan därför lägga en stor del av din tid på analys och strategi som ska leda till en ökad försäljning för Ticket. Som person är du driven och har ett stort intresse för digitalt/online och tycker det är intressant att se webben ur ett analytiskt perspektiv och har dokumenterad erfarenhet av att jobba med Google Adwords och Bing/Yahoo-advertising solutions för att generera försäljning. Du följer regelbundet utvecklingen och trenderna inom PPC/SEM i de tonsättande bloggarna och forumen.

Ticket är en snabb organisation med korta beslutsvägar som hela tiden vill ligga i framkant vilket innebär att du tycker om att jobba i ett högt tempo och är driven i ditt arbete. Som person är du noggrann, flexibel och gillar att påverka. Vi ser det också som viktigt att du är social och trivs i ett resultatorienterat arbete.

Arbetsuppgifter:

• Strategisk och operativ hantering av Tickets samtliga PPC-konton, som idag utgör merparten av den betalda trafiken.

• Optimera Tickets alla betalda onlinekanaler med hjälp av analys och bid-management system.

• Jobba fram kompletta strategier för onlinekanalerna, PPC/Affiliate/Display/Social Ads.

• Arbeta proaktivt för att hela tiden hitta nya sätt att öka försäljningen och intäkterna via betalda kanaler.

• Initiera och driva interna förbättringsprojekt (landningssidor, A/B-tester, SEO/SEM-relationer) tillsammans med övriga team-medlemmar.

• Utvärdera och implementera nya tekniska hjälpmedel för att automatisera och optimera betalda online-kanaler.

• Utveckla och analysera attribueringsmodeller för att förstå sambanden mellan de köpta onlinekanalerna och påverkan av övriga kanaler.

Utbildning/Erfarenheter/Egenskaper

• Akademisk examen från universitet eller liknande och ett par års erfarenhet.

• Väl bekant och har erfarenhet av att jobba med webbanalys och behärskar nödvändiga program.

• God kunskap kring de grundläggande affärsmodellerna för att driva försäljning online.

• Kunna se sambanden mellan SEM och SEO och nyttan att samköra data och statistik mellan olika online-kanaler för att kunna optimera på bästa sätt.

• Du har en fallenhet för matematik och statistik.

• Du har ett analytiskt sinne, kommunikativ, proaktiv och lösningsfokuserad.

• God prioriteringsförmåga, van att arbeta i grupp och är stresstålig.

• Mycket goda kunskaper i Excel och trivs med att samla in, strukturera och presentera data.

• Känsla för det svenska språket för att kunna skapa kreativa och konverterande budskap i annonstexter.

Tjänsten är på heltid med tillträde enligt överenskommelse med placering på Tickets huvudkontor i Sickla, Nacka och du kommer att rapportera till Online Sales Manager

För att veta mer om tjänsten vänligen kontakta Linda Bellis, 0739-46 86 44; linda.bellis@headagent.se eller Linus Andersson, 0737-35 29 02; linus.andersson@headagent.se