Hemnet

Säljanalysansvarig

Hemnet är Sveriges populäraste sajt för bostadsök. Vi har upp till 2,6 miljoner unika besökare i veckan och ungefär en miljon bostadsvisningar per dygn (våren 2015). På Hemnet hittar du alltid ett stort utbud av villor, bostadsrätter, fritidshus och tomter som är till salu genom registrerade fastighetsmäklare i Sverige. Utbudet uppdateras dygnet runt.

Hemnet startades 1998 och ägs av Fastighetsmäklarförbundet FMF, Mäklarsamfundet, Fastighetsbyrån och Svensk Fastighetsförmedling.

Som Säljanalysansvarig kommer du att ansvara för att bygga upp processen för säljanalysarbetet inom affärsområde Reklam. Du kommer att agera ”go-to-person” gällande all försäljningsanalys inom affärsområdet och arbeta nära säljteamet. Du kommer bland annat att;

• Sätta upp en struktur för kvartalsvisa rapporteringar.

• Analysera försäljning, reklamkampanjer och branscher.

• Ansvara för omvärldsbevakning inom marknaden för media.

• Bygga business case och verka proaktivt gentemot säljavdelningen.

• Analysera av enkäter (såväl webb som mobil).

• Agera säljstödsansvarig för Salesforce.

Som Säljanalysansvarig kommer du att rapportera direkt till Försäljningschefen.

Erfarenhet:

Vi tror att du har en högskoleexamen inom relevant område (ekonomi, statistik, media etc.) samt minst tre års erfarenhet inom försäljningsanalys, med fördel inom mediebranschen. Du har mycket goda kunskap inom Sifo Orvesto och fördelaktigt även inom Salesforce. Företrädelsevis har du även tidigare erfarenhet inom försäljning.

Personliga egenskaper:

Du har ett analytiskt mindset, är engagerad och ansvarstagande. Du är proaktiv och har en god förmåga att förmedla dina analyser i affärsförståelse. Vidare är du säljorienterad och bekväm i affärsrelaterade sammanhang.

Vad får du av oss?

Vi ger dig ett företag fyllt av dedikerade människor som brinner för att ta Hemnet till nya dimensioner. Engagemang och gemenskap är ett signum. På Hemnet känner vi oss hemma. Här är det självklart att komma upp med nya idéer, ifrågasätta, samarbeta och skratta.

Frågor på tjänsten?

Kontakta Sarah Bouvin på sarah.bouvin@headagent.se (0768204648) eller Ellinor Ohlin på ellinor.ohlin@headagent.se (0708676755).