AMF

AMF-Kundanalytiker

AMF är ett av Sveriges ledande pensionsbolag med uppdrag att leverera enkla och trygga tjänstepensionslösningar med hög avkastning till låg kostnad. AMF sätter alltid kundnytta i första rummet och ger all vinst tillbaka till spararna utan att något går till AMFs ägare eller andra intressenter. Som en av de främsta aktörerna på den svenska pensionsmarknaden och en av de största ägarna på Stockholmsbörsen präglas verksamheten och uppdraget av ett stort samhällsansvar. De grundläggande värderingarna är tryggt, enkelt och mänskligt. AMF ägs av LO och Svenskt Näringsliv och förvaltar ca 600 miljarder SEK åt ca 4 miljoner sparare. Antalet anställda i koncernen är 350 och kontoret är beläget i centrala Stockholm. 

AMF är ett av Sveriges ledande pensionsbolag med uppdrag att leverera enkla och trygga tjänstepensionslösningar. AMF sätter alltid kundnytta och kundnöjdhet i första rummet och ger all vinst tillbaka till spararna utan att något går till AMFs ägare eller andra intressenter. Detta möjliggör både hög avkastning och låga avgifter. AMF förvaltar ca 500 miljarder åt ca 4 miljoner sparare. Ansvar, förtroende, engagemang och utveckling är viktiga delar i företagskulturen. Kontoret är beläget i centrala Stockholm. AMF ägs av LO och Svenskt Näringsliv, antalet anställda är 350. Företaget är utsett till Karriärföretag 2015, läs mer på http://www.karriarforetagen.se/foretag/3591

Ansvar och arbetsuppgifter

I rollen som kundanalytiker är du en del av Marknadsanalysteamet. Vi drivs av en genuin passion för att förstå kunden, information och data. Vårt uppdrag är att stötta hela koncernens beslutsfattare med objektiva analyser, kvalificerade beslutsunderlag och fördjupad kundinsikt i syftet att gynna kärnaffären och göra AMF ännu bättre. I rollen har du tillsammans med kundbas- och kundmötesanalytiker ett brett ansvar och varierande arbetsuppgifter. Däribland ingår att samla in stora mängder data från interna och externa källor i syfte att analysera kundbasen, beteenden och attityder för att däri finna trender och mönster i syfte att utveckla verksamheten. Du kommer även att göra ad hoc analyser, målgruppssegmenteringar samt analysera händelsestyrda marknadsaktiviteter. För att trivas i rollen har du ett intresse av att jobba tillsammans med övrig verksamhet för att söka förbättringar och är därför bra på att skapa nätverk och har lätt för att samarbeta.

Erfarenhet och kompetens

• Relevant högskoleutbildning

• Minst 3 års relevant erfarenhet

• Mycket goda kunskaper i Excel och pivottabeller

• Erfarenhet inom SQL, Salesforce, Google Analytics och Tableau eller liknande verktyg är meriterande

Personliga egenskaper

Du är en person som kan hantera komplexa problem och snabbt kan ta till dig nya verktyg. Du har lätt för att se samband och har en fallenhet för att visualisera data på ett pedagogiskt sätt. Det är naturligt för dig att jobba tydligt strukturerat och med ett systematiskt angreppssätt. Du trivs i din roll som analytiker och vill fortsätta utvecklas till att bli ännu bredare i din expertis. Utöver detta har du har ett starkt driv och är ansvarstagande.

AMF erbjuder

AMF erbjuder dig en stimulerande miljö där du får chansen att bli en del av ett av Sveriges ledande pensionsbolag som utmanar sina konkurrenter genom att alltid göra det lite bättre för kunden.

Ytterligare upplysningar och ansökan sker genom: www.headagent.se; charlotte.mardh@headagent.se eller nicole.sygut@headagent.se

Fackliga representanter är Jann Wiebols (Akademikerföreningen) och Ingela Mellberg (FTF). Båda nås via AMFs växel 08-696 31 00.