UC

Digital Produktansvarig

UC AB är Sveriges ledande affärs-och kreditupplysningsföretag. I koncernen ingår även dotterbolagen UC allabolag AB, UC affärsfakta AB, UC Marknadsinformation AB och UC Bostadsvärdering AB. UC ägs a de svenska affärsbankerna och har cirka 300 medarbetare som sitter i Stockholm, Göteborg och Malmö. Med hjälp marknadens mest kompletta kreditupplysningar, unika analyser och effektiva lösningar brinner bolaget för att hjälpa sina kunder att fatta säkra affärsbeslut och utveckla lönsamma kundrelationer. UC erbjuder sina kunder ett varierat utbud av tjänster.

UC har startat sin tillväxt och moderniseringsresa av ett väletablerat varumärke och står inför nya förändringar. Företaget sitter i nya lokaler centralt i Marievik och strävar mot att ha attraktiva villkor såsom marknadsmässiga löner och attraktiva förmåner.

Nu söker UC en digital produktansvarig

I samband med UCs satsning på konsumentmarknaden (B2C) kommer UC nu stärka upp sitt digitala team med en produktansvarig. Rollen syftar till att öka kompetensen kring digital konvertering och ta kundupplevelsen i samtliga digitala kanaler och enheter till nästa nivå. På UC privattjänster arbetar i nuläget fyra personer där du kommer att bli en del av ett nytt och snabbt växande entreprenöriellt team med fokus på utveckling och tillväxt.

Rollen som digital produktansvarig

I rollen som produktansvarig kommer du vara med och driva den digitala affären mot privatmarknaden genom att utveckla och bygga nya produkter och tjänster inom UC privattjänster. Ditt fokus kommer att vara att identifiera nya områden för affärsmöjligheter och ansvara för hela processen från Business Case till lansering. Rollen innebär att du kommer arbeta nära IT- och utvecklingsteamet samt försäljning och marknad, varför vi tror att du har erfarenhet av att arbeta i en digital verksamhet nära både teknik och affär.

Erfarenhet och kompetens:

Vi söker dig som har:

• En akademisk utbildning

• 3 års erfarenhet av produktutveckling inom digital verksamhet eller e-handel

• Arbetat mot konsumentmarknaden gärna med erfarenhet från konverteringsbaserade affärsmodeller

• Goda kunskaper i Google Analytics. Ser värdet av mätning och skapa synergier genom att agera på analysmaterial.

Personliga egenskaper

För att du ska trivas i rollen är det viktigt att du:

• brinner för att utveckla nya koncept med ett starkt driv att ta affären framåt

• Du är en prestigelös ”Doer” med stort engagemang

• Du får saker att hända, tar egna initiativ och tar ansvar för resultatet

• God skriv- och presentationsförmåga

• Har ett strukturerat arbetssätt med tydliga prioriteringar samt en god förmåga att dokumentera ditt arbete

• Ansvarsfull och duktig på att samarbeta då tjänsten innebär många kontaktytor inom UC.

Analys och omdö

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Karin Geber; karin.geber@headagent.se eller Linda Elvelin Österman linda.elvelin.osterman@headagent.se