Dustin Sverige AB

Country Pricing specialist

Dustin är en av Nordens ledande återförsäljare av IT-produkter med tillhörande tjänster till företag, offentlig sektor och privatpersoner. Med kärnan i e-handel fungerar Dustin som en brygga mellan tillverkarnas stora utbud och kundernas behov där Dustins medarbetare stödjer kunderna att hitta den rätta lösningen för dem.

Dustin är en one-stop-shop som erbjuder cirka 200 000 produkter med tillhörande tjänster, funktioner och lösningar. Verksamheten bedrivs i Sverige, Danmark, Norge och Finland.

Bolaget har drygt 900 medarbetare. Omsättningen under verksamhetsåret 2014/15 uppgick till ca 7,9 miljarder SEK. Drygt 90 procent av Dustins intäkter kommer från företagsmarknaden med fokus på små och medelstora företag. Dustin Group är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2015 och har huvudkontor i Nacka, Stockholm.

Som Country Pricing Manager, har du huvudansvaret för prissättning i ett av Dustins nordiska länder. Detta innebär att du med ditt analytiska förhållningssätt arbetar för att nå budgeterad marginal och volym i landet. Utifrån målmarginaler arbetar du med konkurrent- och kostnadsdata i din prissättning. I ditt dagliga arbete ingår samarbete med många olika enheter inom Dustin kombinerat med ett intensivt analysarbete på egen hand. Du kommer att tillhöra Dustins Pricingteam, som är en del av Produktavdelningen där du samarbetar med och rapporterar till Nordic Pricing Manager.

För att trivas i rollen är du självgående och mångsidig eftersom bredden i rollen kräver det. Du har den kreativa förmågan att fånga upp goda idéer, analysera dem och omsätta dem i praktiken.

Arbetsuppgifter:

– Genomföra grundliga analyser baserat på försäljnings- och marknadsdata.

– Ta fram prisstrategier för maximering av intäkter från företagets onlinekanaler.

– Förbättra och vidareutveckla analytiska modeller som ligger till grund för att fatta bättre beslut inom prissättningen.

– Konkurrensbevakning.

– Att löpande mäta och följa upp försäljning och andra nyckelvärden relaterat till ditt ansvarsområde.

– Ständigt bidra till att utveckla arbetsområdet och utmana branschen.

Kvalifikationer:

– Eftergymnasial utbildning (civilingenjör eller motsvarande)

– Vana att arbeta med stora mängder data, gärna med snabbrörliga produkter.

– Du har mycket goda kunskaper i Excel.

– Meriterande med erfarenhet av SQL, Power Pivot och VBA

Egenskaper:

– Affärs- och resultatorienterad

– Drivs av att arbeta i team

– Initiativtagande och ansvarsfull

– Brinner för att öka försäljning och nå resultat genom komplexa analyser

– Hög arbetskapacitet och tycker om att arbeta i ett högt tempo i ett företag i framkant

Rollen som Country Pricing Manager kräver att du är mycket strukturerad och noggrann och är van vid att arbeta med stora mängder av data. Du har god kommunikativ förmåga.

Du vet med dig att du löser dina uppgifter med mycket hög kvalitet.

Du kommunicerar obehindrat med våra medarbetare i samtliga nordiska länder, vilket förutsätter goda kunskaper i engelska (i tal och skrift).

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Nordstrand på anna.nordstrand@headagent.se; 0763222159 eller Charlotte Mårdh på charlotte.mardh@headagent.se; 0730209300